Bookmark and Share
Iain Blake
Firenze
ciò che siamo stati
Caras Severin
un fiore tra i fiori
che spettacolo
L'alfabeto dei corpi
masachera 59
apusul
cabras
Matisse - La dance

Matisse - La dance from angelica antal
Am Nam
Am Nam
daca pictam eu asta era "total failure"
Marius Herea Composer
Marius Herea Composer
Intre agonie si extaz e doar un pas. La fel intre banalitate si simplitate. Nu stiu cum a fost apreciat acest tablou la vremea lui. Daca a fost apreciat inseamna ca Matisse isi facuse deja un nume. Pina si-a facut acest nume, in mod sigur i-au fost ignorate alte lucrari. Un cunoscut de-al meu spune mereu cu convingere ca si el putea picta ce-a pictat Van Gogh.
Cand ne uitam la un meci la tv., noi suntem cei mai buni arbitri si poate si cei mai buni jucatori. De multe ori avem impresia ca putem face cam tot ceea ce fac altii, fiindca, cand sunt gata facute si ne trec prin fata ochilor, multe ni se par simple si
abordabile.
Un batran profesor de muzica afirma ca el, daca se afla in sala la premiera Concertului 1 de Brahms, l-ar fi aplaudat. Cam toti cei de acolo l-au fluierat si huiduit pe Brahms, adica, toti acei germani prezenti in sala nu intelesesera nimic din acel concert dar profesorul X-ulescu, 100 de ani mai tarziu- care a luat tzatza de la maica-sa ascultand Brahms si a mai si invatat toata viata in scoli despre el- l-ar fi inteles de la premiera. De mentionat ca acel concert a fost cantat in 3 orase germane diferite si au repurtat acelasi "esec total", cum l-a numit Brahms, facand haz de necaz...
Omul nu-si poate face o spalare de creier, nu poate scoate din cap, in judecatile lui, ceea ce stie deja...
Cu mintea deja in cunostinta de cauza e imposibil de luat in calcul posibilitati de judecati...adica daca si cu parca.

Indiferent ca-l pictai tu sau Matisse, acest tablou putea sa sufere un esec total sau sa aiba oarece succes.
Daca Matisse sau altcineva picta NUMAI acest tablou, aproape sigur era un esec.
Speculatii in privinta asta se pot face destule.
Marius Herea Composer
Marius Herea Composer
Alta chestiune; operele se mai judeca si in context creativ.
De ex: Ceaikovski a scris celebrul Concert pentru pian nr.1 care si el la vremea lui a fost calcat in picioare in Rusia dar a fost apreciat in Germania si apoi peste tot.
Ceaikovski s-a apucat si a scris si un al 2-lea concert care este f.f. slab. Adica o vanzoleala de note si sunete fara idei mari, fara mai nimic. Daca Ceaikovski ar fi scris NUMAI acest concert, atunci pot sa te asigur ca tu nu ai fi auzit de Ceaikovski si nu numai tu.
Dar muzicienii il canta chiar si pe acela in ideea ca "este al lui Ceaikovski"...sau, indiferent cum li se pare o lucrare, apare publicitatea:"E creata de X"...si atunci e apreciata fara ca ea sa reprezinte neaparat o mare valoare.
Create ChaTToir account and see much more images